Hoe installeer je een plugin?

Plugin installeren

Mocht je bepaalde plugins willen gebruiken dan kunnen we deze via de admin omgeving van je WordPress website installeren.

1. Ga naar je admin omgeving van je website www.URL.nl/wp-login

2. Ga naar het menu [Plugins]

3. Klik op “Nieuwe plugin” in het menu of op de pagina op de knop [Nieuwe plugin]

4. Via “zoeken” is het mogelijk om direct een WordPress plugin te zoeken (indien je al bijvoorbeeld weet hoe de plugin heet) of als je de plugin al gedownload hebt kan je deze op dezelfde manier installeren als je hoe je een theme installeert via de link “uploaden”. Ik wil je graag een andere methode laten zien, namelijk via het zoeken.

5. In dit voorbeeld wil ik graag de plugin “Tweet Blender” installeren. Ik weet dus al de naam van de plugin welke ik in het vak zal invoeren en op de knop [plugins zoeken] drukken. We krijgen dan het volgende te zien:

6. We krijgen dan alle zoekresultaten te zien welke matchen met ‘Tweet Blender’. Achter elk zoekresultaat staat nog een omschrijving van de plugin (niet te zien op het plaatje). We willen graag de ‘Tweet Blender’ installeren en klikken dan ook op de link onder de titel “Nu installeren”. Je krijgt dan een melding of je het zeker weet dat je de plugin wilt installeren, klik op ‘Ok’. De installatie van de plugin zal worden gestart…

7. De installatie is geslaagd maar de plugin zal ook nog geactiveerd moeten worden. Klik in het scherm op “Plugin activeren”.

8. Onder het menu [Instellingen] is er nu een submenu bijgekomen genaamd [Tweet Blender]

9. Je kunt hier alle instellingen naar wens instellen. Aangezien ik alleen even wilde laten zien hoe je een plugin kunt installeren gaan we hier voor de rest niet verder op in.

Mocht je nog vragen hebben dan horen we dat uiteraard graag.

Succes!

Print Friendly, PDF & Email